(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja acumula sis recursos previstos contra la suspensió de les eleccions del 14-F. Després de fer-se públic que la Lliga Democràtica havia impugnat el decret de desconvocatòria dels comicis fet pel govern la setmana passada, el tribunal ha comunicat que s’han presentat dos recursos més. A més, n’hi ha un altre (del PACMA) que s’havia presentar abans que s’ajornessin les eleccions. També s’han anunciat tres recursos més que es presentaran aquest dimarts.

Apel·len als drets fonamentals

Segons el TSJC, en les darreres hores i després de la modificació de la data de les eleccions, han entrat diversos recursos contra la suspensió que apel·len als drets fonamentals. Un dels recursos, a més de la Lliga Democràtica, ha estat interposat per un ciutadà particular que, a més, demana mesures cautelaríssimes. Les impugnacions corresponen a la Secció 5a de la Sala Contenciosa del TSJC i s’hauran d’anar resolent.

Més recursos aquests dimarts

L’entitat Federalistes d’Esquerres i els partits Izquierda en Positivo i Impulso Ciudadano també han anunciat que presentaran recursos aquest dimarts.