Les quatre associacions de veïns dels entorns de Glòries podrien començar a mobilitzar-se si l’Ajuntament no es compromet a accelerar el procés d’urbanització de la Gran Via, entre els carrers de la Independència i Sant Joan de Malta. L’AV Clot-Camp de l’Arpa, AV Poblenou, AV Fort Pienc i AV Sagrada Família han convocat aquesta tarda una assemblea per comunicar als veïns les novetats dels projectes de remodelació d’aquest tram de Gran Via que, un cop finalitzades les obres del túnel, guanyarà un espai cívic.

Glòries urbanització

Després de plantejar la qüestió als veïns al Centre Cultural La Farinera, aquests han decidit esperar tres o quatre setmanes i si no obtenen el compromís de l’Ajuntament de començar les obres abans de maig de 2023, emprendran actes de protesta públics. A banda, els veïns han destacat que si la inversió en urbanisme tàctic p`revia als treballs és molt elevada, prefereixen que no es gastin aquests diners.

El vocal Urbanisme de l’AV Clot-Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, explica que acceptarien uns mesos o un any d’enderreriment “però no que els diners que estaven destinats aquí es destinin a un altre lloc”. Això, lamenta Catasús, després “d’anys d’obres i de patir l’autopista”.

Compromís de l’Ajuntament de tenir el projecte execurtiu abans d’acabar el mandat

De la seva banda, el consistori ha afirmat la seva voluntat d’apostar per transformar l’espai lliure de 30.000 metres quadrats corresponent a la zona de la Gran Via entre Badajoz i la Rambla de Poblenou i convertir-lo en una zona d’ús ciutadà.

Alhora, han refermat el seu compromís de disposar del projecte executiu i l‘obra definitiva licitada abans que s’acabi el mandat, el maig de 2023. En aquest sentit, i segons el govern municipal, les obres començarien a finals del 2023.

Un tram de la rambla del Poblenou, sense projecte

Un altre dels punts polèmics, segons els veïns, és que el projecte d’urbanització deixa fora el tram de rambla del Poblenou, que connecta Gran Via amb el Parc del Clot. Consideren que és un error no millorar aquests 50 metres de carrer, que tampoc no s’han inclòs en la pacificació dels entorns de l’Escola Casas.

Pendents de tres equipaments i del TRAM

En la reunió d’aquest dilluns, també han posat sobre la taula l’endarreriment en la construcció de tres equipaments als entorns de la plaça de les Glòries. En concret esperen un cinema auditori, un casal de joves i una residència de gent gran, que s’ubicaria al carrer de la Independència.

També han debatut alternatives a la ruta del Trambesòs que proposa el consistori i que desviaria la línia pel carrer de la Ciutat de Granada. Temen que aquest gir tan pronunciat generi molèsties de soroll als veïns o dificulti el trànsit de vianants en els xamfrans.