El barri del Clot està en espera de tres equipaments que s’han de construir en els propers anys a la plaça de les Glòries Catalanes. Són una residència per a gent gran i centre de dia, un casal de joves i un auditori. Els representants veïnals de la zona volen començar a treballar amb l’Ajuntament i la Generalitat per aconseguir que els projectes tirin endavant durant el mandat municipal actual. També reivindiquen que els solars municipals buits es destinin a habitatge de lloguer social per a diferents tipus de rendes i que se’n reservi un percentatge per als veïns del barri.

Un casal de joves, una residència i un auditori

Els entorns de la plaça de les Glòries Catalanes canviaran molt en els propers anys. La urbanització de la zona ha de portar al barri del Clot, com a mínim, tres equipaments nous. A tocar del carrer de la Independència hi ha prevista una residència per a gent gran i centre de dia. Es farà també un auditori a la banda del carrer dels Escultors Claperós i un casal de joves. L’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa confia que els projectes s’activaran aviat. Per això proposen tant a l’Ajuntament com a la Generalitat començar a treballar-hi de forma immediata.

Els veïns asseguren que aquests equipaments encara prenen més importància si es té en compte la quantitat d’habitatge que està previst construir a la zona. En aquest sentit, reivindiquen que els solars municipals buits que hi ha a l’entorn es destinin a lloguer social per fer uns 600 habitatges destinats a persones amb diferents nivells de renda. També reclamen que es reservi un percentatge d’aquests pisos per als veïns de la zona. Diuen que són un dels barris de Barcelona que més pateixen la gentrificació.