Un grup de veïns de Diagonal Mar denuncia que als dos àtics de la finca, que es lloguen com a pisos turístics, s’hi organitzen festes privades. Tot i que amb l’estat d’alarma van tenir unes setmanes de descans, des de finals de maig i, malgrat les restriccions que encara hi ha per la pandèmia del coronavirus, asseguren que s’hi tornen a fer festes.

La majoria es fan en cap de setmana però diuen que també n’hi ha entre setmana. Segons expliquen els veïns, els participants tenen actituds incíviques i se salten les normes sanitàries. “He vist baixar gent borratxa, sense mascaretes, que ho va tocant tot… això va en perjudici de la comunitat”, lamenta Francesc Hueso, president de la comunitat veïns.

Cadascun dels pisos té capacitat per a 10 persones, però els veïns denuncien que sovint són molts més. Expliquen que arriben de manera aïllada i moltes vegades se salten el toc de queda. Un cop al pis, qui més en pateix les conseqüències són els veïns que viuen just a sota. “Fumen, sento olor de marihuana, hi ha drogues, alcohol, molts crits i soroll, la música molt alta i moltes vegades llancen burilles o ampolles de vi o de cervesa a la nostra terrassa”, es queixa Belinda Wu, una de les veïnes afectades. També explica que durant la nit o l’endemà al matí és habitual que s’equivoquin de porta i els toquin al seu timbre o fins i tot intentin obrir la porta de casa seva.

La Guàrdia Urbana no hi pot intervenir

Els veïns expliquen que, quan hi ha una festa en marxa, sempre truquen a la Guàrdia Urbana, però afirmen que no sempre s’hi presenta. Quan ho fa, si els llogaters no obren la porta, com que es tracta d’un habitatge particular la policia no pot entrar-hi sense una ordre judicial. També han presentat diverses queixes al districte de Sant Martí, però per ara no n’han tingut resposta.

Prohibit fer festes

L’empresa que gestiona el lloguer d’aquests pisos assegura que està prohibit fer-hi festes i que si se n’assabenta, hi intervé. Els veïns, però, expliquen que això només ha passat en una ocasió, el mes de febrer, i que la majoria de les vegades és impossible contactar amb l’empresa tot i que tenen un número de telèfon específic per trucar-hi en situacions com aquestes.