creu lluminosa farmàcia

El degoteig de col·lectius sanitaris que es decanten públicament i demanen que s’administri la vacuna d’AstraZeneca sense la restricció per a majors de 55 anys, va en augment. A la petició que han fet des del Col·legi de Metges, s’hi han sumat també els farmacèutics i fisioterapeutes que consideren prioritària la campanya de vacunació.

El Departament de Salut va sol·licitar, aquest dimarts, al Ministeri de Sanitat, poder vacunar amb AstraZeneca les persones de fins a 65 anys. L’endemà, el govern central ho va descartar mentre no hi hagi una “evidència científica”. Ara són els professionals de la salut els qui ho demanen.

El 25 % dels farmacèutics té més de 55 anys

Els farmacèutics també s’afegeixen a la petició oficial feta per Salut. En un comunicat mostren preocupació perquè els farmacèutics de més de 55 anys —que representen un de cada quatre professionals en actiu— no tenen accés a aquesta vacuna, quan treballen en primera línia.

Remarquen que són professionals que han mantingut les farmàcies obertes durant tota la pandèmia, garantint l’accés als medicaments a la ciutadania. Per això, demanen que l’administració del vaccí d’AstraZeneca i de les alternatives ja existents, s’ampliï a tots els professionals de les farmàcies, independentment del grup d’edat.

Fins ara, segons dades del Departament de Salut, a tot Catalunya s’han vacunat 8.278 professionals de la farmàcia, el que suposa que el 55,6 % ja ha rebut la primera dosi.

Els fisioterapeutes també són partidaris d’eliminar les franges d’edat

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya també defensen que la vacunació “ha de ser prioritària”. En conseqüència, demanen que el vaccí d’AstraZeneca també s’administri als majors de 55 anys, com ja estan fent altres països europeus.

Els metges, els primers

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet una piulada a Twitter en què insta la Generalitat a administrar el vaccí d‘AstraZeneca a tots els grups d’edat. Padrós assegura que els metges hi donaran suport.