La Casa Junyer-Canals, la seu de l’antic Consolat de Dinamarca, ha de ser un futur equipament per al barri de Vallcarca. A través d’un procés participatiu es va decidir que seria un casal de barri a finals del 2019. Ara, els veïns temen que no es compleixin els terminis, ja que no tenen cap tipus d’informació sobre l’estat del projecte. A més, demanen al districte de Gràcia que faci un manteniment mínim de l’edifici i el jardí, que asseguren que s’està deteriorant.

Manca de manteniment

A més de les dates, les entitats del Coll i Vallcarca denuncien la falta de manteniment d’aquest espai. L’any 2015 la pressió veïnal va aconseguir la cessió de l’edifici, que pertany a la Diputació de Barcelona, a l’Ajuntament per a un període de 15 anys prorrogable. Des d’aleshores els veïns expliquen que no hi veuen moviment ni d’operaris ni de jardiners i que cada vegada està més deteriorat. Per Carme Ferrer abans hi havia més cura, ja que “si més no la Diputació ho tenia en condicions, perquè hi havia un manteniment mínim, però hi havia un manteniment, no es veia com ara exteriorment”.

Ni informació ni activitats

La preocupació principal del veïnat dels barris del nord de Gràcia és la manca d’informació. Després d’organitzar el 2016 una exposició i una jornada de portes obertes, no s’hi ha fet res més. A més, fa un temps que també ha desaparegut la pancarta amb què l’Ajuntament anunciava el futur equipament.

Les obres de Can Carol passen per davant

Aquest agost es va anunciar la licitació d’obres de l’edifici de Can Carol. El concurs d’idees de Can Carol va ser posterior al del consolat i, per això, ara els veïns temen que s’hagi parat el projecte del casal de barri. Carme Ferrer, del Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca, explica que volen informació de la situació actual, ja que “veiem que després de tanta lluita, després que s’han licitat les obres de Can Carol, que va ser el concurs posterior, això està quedant en l’oblit”.

El districte de Gràcia diu que manté els terminis

El districte de Gràcia assegura que els terminis no han canviat i que ara s’està enllestint el projecte executiu i el pla especial per fer la licitació. La previsió inicial era començar la construcció aquest desembre i acabar les obres en un any. Tot i que no s’ha superat la data d’inici d’obres els veïns temen que no s’arribi a temps. Segons Irene Güell, de l’Associació de Veïns Gràcia Nord – Vallcarca, és “lamentable que no s’hagi iniciat alguna cosa, hi va haver una consulta veïnal en què es va fer un projecte realment engrescador i seguim estant de la mateixa manera”.