L’Ajuntament ja té enllestit el projecte de rehabilitació de l’antiga masia de Can Carol, a Vallcarca. La intenció és licitar les obres al setembre perquè puguin començar al gener del 2019 i tenir-les acabades a principis del 2020. Els treballs, que tenen un pressupost de 1.074.167,14 euros, convertiran l’antiga edificació en un casal de barri. Can Carol és un element simbòlic per a Vallcarca i llargament reivindicat pels veïns.

Manteniment de les façanes i renovació de l’interior

El projecte de reforma desenvolupa la idea que va guanyar el concurs convocat per BIMSA i incorpora també algunes demandes que van sortir durant el procés de participació ciutadana. Segons ha informat l’Ajuntament, la idea és consolidar els elements originals que resten dempeus a l’antiga edifició, tot i que s’ha renunciat a reconstruir-la perquè està en molt mal estat de conservació i tampoc no hi ha documentació sobre el seu estat original. El que es farà és mantenir-ne les façanes i els murs principals i folrar l’interior amb una nova estructura de fusta. Això permetrà crear un casal de barri amb diversos espais que, pel seu disseny, garantiran la màxima flexibilitat d’ús.

Edifici sostenible i eficient

El nou equipament s’ha pensat també com un edifici sostenible i de màxima eficiència energètica. S’han utilitzat materials reciclats i reciclables, s’ha fet una bona climatització i aïllament i s’ha pensat com un edifici de consum gairebé nul, que utilitzarà energies renovables produïdes “in situ”.

Construïda al voltant del 1860, l’antiga masia va ser originalment una casa pairal, tot i que també es va utilitzar com a escola durant el període republicà i, més tard, com a habitatge. Després d’uns anys de degradació i ocupació, l’Ajuntament va comprar l’edifici per evitar-ne la desaparició.