edifici Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya reprèn l’activitat

. Després de 19 dies de tancament per les fortes pluges de la matinada del dijous 6 de setembre, l’espai reobre aquest dimarts. L’aiguat va afectar la moqueta de les sales de projeccions i els forats dels ascensors van quedar inundats, fet que comprometia seriosament l’accessibilitat del centre. Ara la humitat acumulada a la moqueta de les sales s’ha pogut eliminar, i els accessos s’han pogut reparar parcialment. L’escala mecànica que permet accedir a les sales de cinema encara no està operativa. Tot i això, l’accés es pot fer per una altra escala o amb l’ascensor.

Es recupera la programació perduda

La Filmoteca es va veure obligada a cancel·lar una trentena de sessions setmanals. La direcció de l’espai aposta per recuperar la majoria d’aquestes durant els propers mesos. Alguns dels cicles i mostres que es van interrompre i que ara podran continuar són el Festival de Cinema Jueu de Barcelona, el cicle dedicat a Rita Hayworth o FilmoXarxa.

En aquesta línia, l’exposició “Prop de Hollywood” -que recull fotografies dels rodats de grans superproduccions de Hollywood a l’Espanya dels anys 60- ha estat prorrogada. Fins al 16 de setembre aquesta mostra estava programada a la sala d’exposicions i, com que els darrers dies no s’ha pogut visitar, s’ha allargat dues setmanes més, fins al diumenge 7 d’octubre.

Una reobertura que s’ha fet esperar

Les projeccions es van suspendre durant els primers dies, mentre es feien les tasques de neteja i eixugada de les diferents sales afectades. La seva voluntat era obrir cinc dies després de l’aiguat, l’11 de setembre. Les tasques de reparació, però, no havien finalitzat. Vista la situació, van anunciar que el tancament es tornava “indefinit” fins que acabessin les feines d’eixugada i la Filmoteca pogués tornar a obrir amb normalitat. Finalment, ha estat possible aquest dimarts, 25 de setembre.