Aquest és l’interior de l’edifici de l’antic Consolat de Dinamarca. Fa més d’un any la Diputació de Barcelona el va cedir a l’Ajuntament, que el vol convertir en un equipament pel barri. Ara, veïns i entitats estan definint-ne els possibles usos. En aquest sentit, per dissabte al matí s’ha programat una jornada de portes obertes. FRANCESC ROMA, tècnic de barri de Vallcarca i els Penitents “Perquè tot el veïnat pugui entrar i veure com és aquest espai, les possibilitats que hi pot haver. Aquesta serà una primera visita i després, més endavant, abans de l’estiu, farem una altra sessió de treball per acabar definint les necessitats i els possibles usos.” Amb la visita de l’espai, els veïns podran comprovar l’estat i la distribució de les plantes per poder veure quines activitats s’hi podran desenvolupar. El barri ja té moltes idees. FRANCESC ROMA, tècnic de barri de Vallcarca i els Penitents “L’Associació del Museu del Còmic fa temps que proposen que aquí pugui ser la seu d’un possible museu, també ens trobem amb l’esplai Sant Jordi, veïns d’aquí al costat, que aviat hauran de deixar els seus locals, una altra entitat que és l’Observatori Històric de Vallcarca que també necessita espai, també hi ha un grup de criança compartida. Jo estic segur que quan el veïnat vegi l’espai sortiran més possibilitats.” L’edifici, antiga residència del matrimoni Junyer-Canals, té una superfície de gairebé 500 metres quadrats distribuïts en planta baixa, dues plantes superiors i una zona enjardinada. S’hi han de fer obres de rehabilitació i adequació perquè la finca pugui acollir els nous usos que surtin del procés participatiu.

El mes de març de l’any passat la Diputació de Barcelona va signar amb l’Ajuntament la cessió d’ús de l’edifici El Consolat per 15 anys. Aquesta finca va ser l’antiga seu del consolat de Dinamarca i després va ser propietat del matrimoni Junyer-Canals, que van donar l’edifici a la Diputació.

Ara, aquest espai s’ha de convertir en un equipament per al barri. De fet, ja s’està treballant en les taules de participació que s’han establert als barris de Vallcarca i els Penitents i el Coll per definir quins usos s’hi podrien fer. Però fins ara els veïns i les entitats que hi participen no havien pogut veure l’interior de l’edifici. Ara ho podran fer dissabte, 21 de maig, d’11 a 13 h en una jornada de portes obertes. Amb aquesta visita el tècnic del barri, Francesc Roma, espera que tothom es faci una idea de la realitat de l’espai de la casa i sigui més fàcil concretar quines activitats s’hi poden desenvolupar.

La finca s’haurà de rehabilitar mantenint-ne la personalitat i aprofitant-ne al màxim les potencialitats. L’edifici, situat al carrer del Viaducte de Vallcarca, 4-6, té tres plantes i un jardí i gairebé 500 metres quadrats de superfície per a un barri mancat d’equipaments. També, paral·lelament, s’ha començat a treballar sobre el futur de la finca de Can Carol, també a Vallcarca, que va comprar l’Ajuntament a finals de l’any passat i serà un altre nou equipament per a la zona.