La decisió del TSJC de retirar el toc de queda a la ciutat de Barcelona, entre altres municipis, ha despertat tot de reaccions. En el cas dels veïns i veïnes de la Barceloneta, han rebut la notícia amb estupor i decepció. Temen que sense confinament nocturn empitjorin les festes a les platges i al barri.

Denuncien soroll, festes i incivisme des de l’arribada del bon temps, i tot i que el toc de queda no havia acabat amb el problema, era una eina per reduir-lo. “Fins ara hi ha gent que s’ha tirat enrere de la idea d’anar a la platja perquè hi havia toc de queda. Sense toc de queda, l’afluència serà tremenda“, explica Manel Martínez, vicepresident de l’AV Barceloneta. Martínez valora l’esforç dels cossos policials per buidar les platges a les nits, però creuen que encara costarà més a partir d’ara i que l’única solució és tancar les platges a les nits.

“Apel·lar al civisme és molt il·lús”

Per a Martínez, no n’hi ha prou amb la crida al civisme que ha fet el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, després de conèixer la decisió del TSJC. Des del barri reclamen que s’apliquin les normatives amb severitat i que, sobretot, es tanquin les platges en fer-se efectiva la retirada del toc de queda. “Aplaudeixo al senyor Batlle per apel·lar al civisme, però hi ha gent que està de pas a la ciutat i el civisme se’l deixa a casa. Fer la crida al civisme és humà, però és molt il·lús, perquè no passarà. Haurem de patir escenaris nefastos”, afirma el vicepresident de l’AV Barceloneta.

Augment dels turistes

Aquesta opinió es basa, sobretot, en el fet que les darreres setmanes han notat l’incrementat del nombre de turistes, així com dels pisos turístics—legals o il·legals— que tornen a funcionar. “Si amb el toc de queda, ja hem de trucar moltes nits per denúncies fetes a pisos a les 3 h de la matinada, ara què passarà?”, es pregunta.