El toc de queda a Barcelona s’aixecarà la matinada de dijous a divendres després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tombat la proposta del govern (i només hagi aprovat la mesura per a 19 municipis). Això comportarà que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra reforcin els dispositius policials conjunts d’una a sis de la matinada. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha concretat que es prioritzarà la vigilància de les festes de Gràcia i les de Sants, on possiblement s’incrementi l’assistència de persones. Un altre punt d’atenció policial seran les platges. “El que cal ara és ajustar els dispositius a la nova situació que es generarà de matinada a la ciutat”, ha anunciat Batlle.

El tinent d’alcalde no ha posat en dubte la decisió del TSJC ja que, ha dit, les condicions sanitàries acompanyen la retirada d’aquesta mesura excepcional. De fet, les dades de covid a Barcelona mostren una millora dels casos detectats a l’agost, que són cinc vegades menys que al juliol. Això sí, Batlle ha apel·lat al civisme ciutadà. “Encara tenim la pandèmia present, estem a la recta final de les vacances i no voldríem reviure al setembre situacions que ja hem patit”, ha alertat.

No voldríem reviure al setembre situacions que ja hem patit
Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat

Nou escenari de matinada

D’altra banda, Pedro Velázquez, intendent major de la Guàrdia Urbana, ha especificat que es reforçarà la vigilància de tres a sis de la matinada, quan esperen tenir més feina. “L’objectiu és evitar massificacions greus mantenint l’aspecte sanitari, la convivència i també la realitat delictiva”, ha detallat. Això no comportarà ampliar el nombre d’agents.