La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) està satisfeta amb la fi del toc de queda, després que el TSJC hagi tombat la restricció a Barcelona. Sense aquesta mesura, la patronal del sector demana que es permeti la reobertura de l’oci nocturn des de la propera matinada, quan entraran en vigor els canvis en les restriccions.

Davant el llistat reduït de municipis que tindran toc de queda (només 19 dels 176 anteriors) la FECASARM proposa obrir de forma immediata els espais de les discoteques que estiguin a l’aire lliure fins a les 3.30 h de la matinada durant una o dues setmanes. En aquest període, s’hauria de preparar un protocol d’accés als espais interiors dels locals d’oci nocturn per reobrir tots els negocis amb seguretat.

Criteris d’ordre públic en lloc de salut

Per a l’entitat, la resolució del Tribunal reforça el discurs que ha mantingut la patronal de l’oci nocturn des de l’inici de la pandèmia. Asseguren que les restriccions “no responen a criteris de salut, sinó únicament d’ordre públic“.

Tot just fa uns dies la federació criticava la Generalitat per “acomodar-se en la pròrroga de les restriccions” que considera “desproporcionades i injustificades“. De fet, l’entitat va demanar que les discoteques i sales de ball poguessin obrir almenys fins a les 3 h de la matinada.

La solució a les botellades

Segons la FECASARM, la seva activitat és l’única que pot resoldre les aglomeracions a la nit, les botellades al carrer i les festes il·legals. Ho han repetit des que va esclatar la pandèmia. Alerten que, si “fins ara eren del tot incontrolables“, sense el toc de queda en 129 municipis que tenien aquesta restricció “ho seran molt més“. L’entitat alerta que si no s’escolta la seva petició, “els botellots i les festes il·legals es multiplicaran per tot el territori“.