El Gremi de Restauració de Barcelona ha celebrat la decisió del TSJC de fer caure el toc de queda a Barcelona i ara tornen a reclamar al govern una ampliació dels horaris nocturns. Consideren que, ara per ara, ja no està justificada l’hora de tancament de bars i restaurants a les 0.30 h, i aspiren a, com a mínim, obtenir el vistiplau per obrir fins a les 2 h de la matinada.

Pressió al govern

Des del Gremi de Restauració apressen al govern per tal que els concedeixi aquesta relaxació de la restricció d’horari al més aviat possible, sense haver de recórrer als tribunals. “El govern no hauria d’esperar que torni a ser el TSJC qui ampliï l’horari dels bars i restaurants, tal com ja va fer el 21 de maig quan va estimar un recurs presentat pel Gremi“, afirma Roger Pallarols, director del Gremi.

Alternativa a botellades i festes particulars

Des de la restauració, així com també des de l’oci nocturn, fa temps que es reclama allargar horaris per dos motius. El primer, l’econòmic. “L’hora de tancament actual, a les 0.30 h, desincentiva el consum durant les nits, el qual s’acostuma a realitzar més tard durant el període estival”, afirma el Gremi de Restauració de Barcelona en un comunicat.

D’altra banda, se situen com una alternativa de lleure legal i controlada, davant les botellades i les festes en domicilis particulars. “La resposta a l’incivisme d’uns pocs no pot ser enquistar-nos en el toc de queda —explica Pallarols—. No podem normalitzar ni la limitació de drets ni tampoc les restriccions a determinades activitats econòmiques com la restauració, especialment quan els motius per actuar d’aquesta manera no estan directament relacionats amb la situació epidemiològica”.