Fa temps que els veïns de la Barceloneta denuncien botellades i aglomeracions nocturnes a les platges de la ciutat i les molèsties que això els ocasiona. Per això, abans de l’estiu, van demanar-ne el tancament. L’Ajuntament de Barcelona no ho va fer, però va anunciar que remullaria la sorra per evitar concentracions no desitjades. La mesura no acaba de convèncer el veïnat que assegura que el problema es manté.

Quan s’apropa l’hora del toc de queda, els cossos policials desallotgen les platges, però és llavors quan, segons els veïns, la situació empitjora: “Entren al barri, fan pipi i defequen, venen i consumeixen droga, trenquen el mobiliari, es fiquen amb els veïns…”, explica Esther Jorquera, veïna del barri i membre de la plataforma La Barceloneta Diu Prou.

Alguns veïns intenten evitar que els desallotjats de les platges entrin tots al barri demanant-los directament o bé insta-los a ser respectuosos. La mesura, però, és poc efectiva. Jorquera explica que alguns, fins i tot, els han arribat a dir que se senten impunes i que, si no els agrada, que marxin del barri.

Tancar la platja

Per això, des de la plataforma La Barceloneta Diu Prou creuen que la millor solució seria tancar la platja. “Tallaríem els efectius de neteja que han d’escombrar tones i tones de neteja i els efectius de policia que deixen sense vigilància la resta de la ciutat“, comenta Jorquera. Alguns veïns estan d’acord amb aquesta mesura, com Felipe Pardo, responsable de la taverna Iberia: “Crec que seria el més convenient perquè hi ha molta gent i després els qui ho paguen són els veïns”, diu. En canvi, d’altres, com Andreu Pérez, consideren que no s’hauria d’arribar a aquest punt i, en canvi, caldria insistir amb la conscienciació i les multes.