xeringa vacunació
Font: ACN

El Departament de Salut s’ha marcat una nova fita en el calendari: arribar al 80 % de la població vacunada aquest mes de setembre. Per aconseguir-ho, és clau vaccinar el milió de catalans d’entre 12 i 45 anys que encara no han rebut cap punxada.

Missatges i trucades per impulsar la vacunació

Per tal d’impulsar la vacunació, Salut farà un milió de trucades, enviarà milers de missatges i intensificarà les accions a l’atenció primària per arribar sobretot a menors de 34 anys i dones embarassades que encara no s’hagin vacunat. “Hem de posar tota la carn a la graella per controlar la covid-19, i el nostre objectiu és fer que la covid passi de ser la malaltia a una de les malalties“, ha dit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Vacunació desigual en funció del territori

Barcelona té un 69 % de la població amb pauta completa, però si posem la lupa en els diferents barris observem que la campanya de vacunació avança de forma molt diferent en funció del territori. L’àrea bàsica del Raval Sud és l’única de la ciutat que encara no ha assolit el 50 % de la ciutadania amb pauta completa. En canvi, a la Verneda o Sant Andreu superen el 75 %.