Torna el públic als estadis de futbol
Torna el públic als estadis de futbol

(ACN) El govern estatal i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres ampliar fins a un màxim del 60 % els aforaments als estadis en exterior, segons ha informat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut. Una xifra que era del 40 % fins ara.

Darias ha puntualitzat que “es tracta d’un màxim”, cosa que vol dir que les comunitats autònomes poden establir percentatges inferiors si així ho consideren oportú. En el cas dels aforaments en equipaments d’interior, la xifra queda establerta en un màxim del 40 %.

Ambdós topalls es mantindran durant tot el mes de setembre, segons ha explicat també Darias.

Catalunya ha votat en contra de l’acord

El Departament de Salut de la Generalitat ha subratllat que “és un moment en què s’han d’extremar els missatges de prudència“. És per aquest motiu que Catalunya “ha votat en contra” d’aquest aforament, i en aquest sentit el Departament recorda que l’acord preveu que cada territori té la potestat de marcar llindars inferiors. En aquest sentit ha puntualitzat que serà el Procicat qui decidirà els percentatges que s’estableixin a Catalunya.