La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que estudiaran la propera setmana la recomanació de la ponència de vacunes de punxar una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a pacients immunodeprimits.

No es planteja administrar una tercera dosi a la població en general

Darias ha explicat que no es plantegen administrar una tercera dosi de reforç a la resta de població en la mateixa línia que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties. Considera que la tercera dosi no és una necessitat urgent.

Segons la ministra, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) també aconsella administrar la dosi addicional de la vacuna al col·lectiu de persones amb alguna categoria d’immunosupressió que no arribin al mateix grau de protecció amb dues dosis.

La setmana que ve es debatrà a la Comissió de Salut Pública

Darias ha assegurat que la consideració de punxar la tercera dosi a aquestes persones es debatrà a la Comissió de Salut Pública de la setmana que ve i ha puntalitzat que “sembla que el canvi es va obrint”.

Moderna sol·licita l’aprovació de la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19

La farmacèutica Moderna ha anunciat que ha entregat els primers resultats dels assajos clínics a les autoritats dels Estats Units per demanar que s’aprovi la tercera dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19.

Segons el conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel, els resultats han estat positius i mostren una “resposta robusta d’anticossos davant la variant delta”.