tsjc tomba limit reunions

Les restriccions vigents per la cinquena onada del coronavirus caduquen la mitjanit d’aquest dijous. Per tant, en espera que el govern de la Generalitat en demani una altra pròrroga, que hauria de rebre l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el paquet de mesures actuals quedaria sense efecte a partir d’aquest divendres, 3 de setembre, afectant les trobades socials i els aforaments.

Les limitacions vigents es van aprovar al juliol, arran de l’explosió de casos de la cinquena onada. S’han anat revalidant durant l’estiu, i en paral·lel s’han reduït els contagis, que ara ja fa vuit setmanes que van de baixada.

Limitada la interacció social i oci nocturn tancat

El paquet de mesures que continua vigent fins a la mitjanit d’aquest dijous limita les trobades familiars i socials a 10 persones. També es manté en un 70 % l’aforament en actes socials i religiosos. En canvi, els bars i restaurants només poden treballar fins a les 0.30 h, i aquí el TSJC no s’hi pronuncia perquè no afecta drets fonamentals. Per tant, continuaran amb aquesta limitació, com també els locals d’oci nocturn, que segueixen tancats, malgrat les protestes del sector, que ha començat una acampada i una vaga de fam a la plaça de Sant Jaume per reclamar poder treballar.

Res no fa pensar que el govern tingui previst aixecar aquestes mesures. En els darrers dies, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat reobrir l’oci nocturn o permetre els esdeveniments multitudinaris. D’altra banda, la portaveu de l’executiu ha insistit que cal ser prudents, just a les portes del nou curs escolar.

El que ja va aixecar-se la setmana passada va ser el toc de queda, que no s’aplica a cap municipi de Catalunya. De fet, el TSJC el va tombar en dues ocasions, i finalment la Generalitat va excloure el confinament nocturn de la darrera proposta.