La immunització de les persones sense llar continua després que aquest dijous es vacunessin 60 usuaris d’Arrels Fundació. Aquest divendres al matí ha estat el torn dels qui habitualment s’acosten a l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna i altres entitats de Barcelona: es preveu que en acabar el dia s’hagin punxat 100 dosis de Janssen. Segons el Departament de Salut, unes 1.000 persones sense sostre de Catalunya ja estan vacunades.

A les 10 h hi havia cua a la porta de l’església i l’equip del CAP Gòtic es preparava per injectar-los, per fi, el vaccí. “Ha estat una lluita amb l’Administració perquè aquest dia arribés… però la campanya comença quan ja disposem de vacunes d’una sola dosi”, diu Montse Pérez, metgessa de Santa Anna. Assegura que la de Janssen és l’opció adequada perquè els sensesostre són “itinerants” i els podria quedar a mitges la immunització.

Persones vulnerables i sense llar es registren per rebre el vaccí a la parròquia de Santa Anna

Els voluntaris de la parròquia han acompanyat molts dels usuaris perquè, sovint, el col·lectiu té reticències. Segons Peio Sánchez, rector de Santa Anna, més d’un desconfia dels efectes secundaris i d’altres temen registrar-se al sistema de salut perquè no tenen papers. “Els fa por identificar-se perquè pensen que, si ho fan, els faran fora del país. Els hem d’explicar que això no passarà en cap cas”, explica el mossèn.

Mohammed, usuari: “Fa unes setmanes no volia punxar-me”

Justament el Mohammed va haver-s’ho de pensar dues vegades: ja passa dels 60 anys però fins fa ben poc no tenia pressa per vacunar-se del coronavirus. “Al principi, fa unes setmanes o mesos, no ho volia. I ara! Però al final… estic segur, he decidit punxar-me-la“, narra. Ell no només s’ha acostat a la parròquia de Santa Anna per a la immunització: fa temps que n’és usuari habitual, i sovint s’hi queda a fer els àpats.