Fèlix Millet ha ingressat voluntàriament aquest dijous a la presó de Brians 2 per complir-hi condemna per l’espoli del Palau de la Música. L’expresident de la institució ha arribat al centre penitenciari poc abans de les set de la tarda i ho ha fet a dins d’una ambulància directament cap a la infermeria de la presó.

A primera hora de la tarda també ha ingressat a Brians 2 l’extresorer de Convergència Democràtica (CDC) Daniel Osàcar, condemnat pel finançament il·legal del partit a través de la institució. En el seu cas, hi ha arribat en cotxe amb l’advocat Xavier Melero i també ha ingressat a la infermeria. Tots dos hauran de passar una setmana en quarantena tal com marquen els protocols pel coronavirus. Aquest dijous s’acabava el termini perquè comencessin a complir condemna per l’espoli del Palau.

L’Audiència de Barcelona va desestimar la setmana passada els recursos de súplica que van presentar les seves defenses per suspendre l’ingrés a un centre penitenciari. En el cas de Millet, va demanar la suspensió mentre es resol la petició d’indult al Govern espanyol, i Osàcar, fins que el Constitucional es pronunciï sobre el recurs d’empara que hi ha presentat. L’Audiència, però, ho va rebutjar i va tornar a decretar-ne l’ingrés a presó com a màxim aquest dijous, 25 de juny.

Aquest dijous, de fet, s’ha resolt un altre recurs que va presentar Osàcar per suspendre la presó mentre el Congrés en tramita l’indult i l’Audiència l’ha tornat a desestimar.

Jordi Montull va ingressar a Brians 2 dijous

Millet i Osàcar han de complir la sentència del cas Millet, ratificada pel Suprem, que condemna Millet a nou anys i vuit mesos de presó; l’extresorer de CDC a tres anys i mig, i l’ex-número dos de Millet, Jordi Montull, a set anys i sis mesos. Montull va ingressar a Brians 2 de forma voluntària dimarts, 23 de juny.