Fèlix Millet

L’Audiència de Barcelona rebutja els recursos que va presentar l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, per eludir l’entrada a presó i torna a ordenar-li que ingressi de forma voluntària a un centre penitenciari abans del 25 de juny, és a dir, just l’endemà de Sant Joan.

El tribunal que el va condemnar per l’espoli del Palau de la Música i el finançament il·legal de l’antiga Convergència ha rebutjat aturar l’execució de la presó mentre el Govern li tramita la petició d’indult. També ha desestimat un recurs de súplica que va presentar la defensa de Millet al·legant motius de salut. En aquesta línia, els magistrats diuen que “els informes mèdics no revelen que pateixi una malaltia greu […] no que les malalties que pateix comportin un risc vital”. A més, remarca que actualment “no està ingressat a cap centre hospitalari ni geriàtric”.

Osàcar, també a presó abans del dia 25

L’extresorer de Convergència Democràtica (CDC) Daniel Osàcar també va presentar un recurs a l’Audiència demanant la suspensió de l’execució de la pena de presó —en el seu cas, de tres anys i mig de presó pel finançament irregular de CDC a través del Palau—. Osàcar va al·legar motius de salut i també la interposició d’un recurs al Tribunal Constitucional. El tribunal, però, ha rebutjat els recursos i ha ordenat que entri a presó abans del 25 de juny.