Barceloneta buida de nit

La plataforma Tsunami Veïnal, que agrupa col·lectius de 22 barris, ha alertat d’un “repunt d’inseguretat” a Barcelona darrerament i per això exigeix reunions “urgents”, d’una banda, amb l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni i, de l’altra, amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Demanen que en aquesta trobada, que reclamen abans d’acabar el juliol, s’abordi l’escenari actual en què, diuen, s’han detectat més robatoris i furts amb violència les darreres setmanes, amb una organització “més especialitzada i perillosa”.

En un carta adreçada als responsables polítics, expliquen que també lamenten les escenes de “descontrol a l’espai públic” des de la fi de l’estat d’alarma, amb un increment de les botellades a les platges de la Barceloneta i també al Born, el passeig de Lluís Companys i el Paral·lel. Si bé reconeixen i celebren les actuacions de la policia, creuen que són insuficients perquè es mantenen els actes incívics. “Cal replantejar les actuacions perquè siguin efectives”, diu la missiva.

Per això, en la mateixa línia que les entitats veïnals de la Barceloneta, demanen tancar les platges a la nit i també els parcs i altres espais on es puguin produir aglomeracions.

Alerten d’enfrontaments entre veïns i incívics

Per tot plegat, Tsunami Veïnal demana una millor coordinació policial per frenar la “circulació i consum creixents de drogues i alcohol al carrer”. “Residents i visitants”, diu la carta, “tenim la sensació de brutícia i deixalles a tota la ciutat” i això és una mostra de “decadència en una ciutat cosmopolita que requereix accions que aixequin la seva imatge”.

El text també alerta que s’estan produint els primers enfrontaments entre residents i persones que generen xivarri al carrer i reclama que s’entomi “la situació de forma directa, urgent i concloent”. Així mateix també reclama que la solució “no sigui només de xoc, sinó mesures per a quan es torni a reobrir”.