La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat la dimissió del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, per la gestió de les macrobotellades de la Mercè, que van derivar en dues nits d’aldarulls, saquejos en comerços i destrosses. “Batlle ha fracassat, és el moment de demanar dimissions”, ha apuntat Artadi, que ha assegurat que “Barcelona té les pitjors dades de seguretat” des d’abans de les Olimpíades del 1992.

Vista la inoperància i la ineficiència del tinent d’alcalde Batlle, li demanem la dimissió perquè Barcelona té xifres d’inseguretat similars o pitjors a l’època preolímpica
Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts

Artadi ha dit que els incidents d’aquest cap de setmana demostren “el gran fracàs” de la gestió d’Ada Colau i Jaume Collboni, a qui retreu que “s’espolsen les responsabilitats; són figurants mentre Barcelona es va desfigurant”. Per la líder municipal de Junts, “han fallat els dispositius i els protocols” i ha assegurat que “la negligència del govern municipal” després del botellot de dijous va desembocar en un macrobotellot de 40.000 persones a Maria Cristina la nit de divendres i un altre dissabte al Bogatell que van acabar en saquejos.

Junts i ERC van reclamar ja aquest diumenge un ple extraordinari per reprovar Colau, Collboni, Batlle i el tinent d’alcalde Jordi Martí per les botellades. Un cop presentada la sol·licitud és l’alcaldessa qui ha de triar el dia i hora per convocar-lo.