El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha avisat aquest dilluns que “no permetrem que es normalitzin les botellades als carrers i places” de Barcelona. Ho ha dit després que durant les Festes de la Mercè hi hagi hagut botellades massives i aldarulls a diferents punts de la ciutat, com l’entorn de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i també la platja del Bogatell. Collboni, que durant les festes ha visitat els punts afectats pel vandalisme, ha demanat “abordar amb unitat, consens, rigor i sense tirar-nos els plats pel cap” el fenomen que ha passat a Barcelona, però també en altres punts del territori català.

El primer tinent d’alcalde ho ha dit com a resposta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha demanat a l’Ajuntament que assumeixi la seva part de responsabilitat perquè “els dispositius els va dissenyar la Guàrdia Urbana”. En aquest sentit, Jaume Collboni ha dit que no qüestionarà els dispositius policials i ha donat la plena confiança tant als Mossos d’Esquadra com a la policia local.

A més, Collboni ha admès que caldrà prendre mesures “a curt termini” –aquelles que tenen a veure amb els dispositius policials–, i també “a mitjà i llarg termini” –en referència a l’anàlisi de fons de les causes de les botellades–. En aquest sentit, el líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona ha apuntat que hi ha qüestions que amoïnen el govern municipal, com la venda d’alcohol a menors d’edat.