Les famílies dels centres públics del barri de la Barceloneta s’estan organitzant per fer un front comú contra el possible projecte d’institut escola que el Consorci d’Educació està valorant instaurar al barri.

Pares i mares de les dues escoles, la Mediterrània i l’Alexandre Galí, així com les famílies dels estudiants de l’Institut Joan Salvat-Papasseit van manifestar el rebuig a aquest projecte durant la reunió que dimarts passat van mantenir amb el Consorci d’Educació. Ara, les diferents AMPA s’estan reunint per votar el projecte i definir accions conjuntes. De fet, ahir al vespre l’AMPA de l’Escola Mediterrània va votar en contra del projecte per unanimitat. Avui ho farà la de l’Alexandre Galí i ja s’ha creat un grup de coordinació entre les tres AMPA per portar a terme les accions futures.

No rotund de l’AMPA de la Mediterrània

Les famílies dels 190 nens i nenes de l’Escola Mediterrània de la Barceloneta han votat, per unanimitat, en contra del projecte d’institut escola que el Consorci d’Educació està estudiant aplicar al barri. Una votació que no és vinculant però que serveix per saber l’opinió de les famílies.

La Nuria Sánchez, membre de l’AMPA d’aquesta escola explica que “la reunió va ser massiva. Totes les famílies vam votar contra la desaparició del nostre projecte educatiu del nostre centre i per això estem en contra del projecte del Consorci”.

El projecte d’institut escola

El projecte d’institut escola suposaria fusionar les dues escoles del barri, la Mediterrània i l’Alexandre Galí, i l’Institut Joan Salvat-Papasseit i posar tots tres centres en un mateix equipament compartint un mateix projecte. Un model que ja s’aplica a altres barris de la ciutat. És el cas de l’Institut Escola Trinitat Nova i l’Institut Escola Antaviana de les Roquetes, tots dos a Nou Barris, així com l’Institut Escola Arts d’Hostafrancs o l’Institut Escola el Til·ler del Bon Pastor.

Accions conjuntes contra la fusió

L’AMPA de l’Escola Mediterrània, reunida ahir en sessió extraordinària, està en espera que les dues associacions de pares i mares de l’Alexandre Galí i de l’institut votin el projecte del Consorci en assemblea per després decidir quines accions conjuntes emprendran per evitar que l’institut escola prosperi.

En David García Llorca, també de l’AMPA Mediterrània, assegura que “les tres AMPA de les tres escoles públiques hem decidit anar totes a una i oposar-nos al projecte. Això sí, tenim la proposta de veure si poden arreglar l’Institut Joan Salvat-Papasseit perquè els nostres fills hi puguin anar a batxillerat quan siguin grans”. I és que un dels principals problemes de l’institut és que demana a crits una posada a punt.