L’últim cens d’Arrels Fundació va localitzar gairebé 1.200 persones sense llar a Barcelona. Una xifra que els darrers anys ha anat en augment i, per conscienciar sobre aquesta crua realitat, ara l’entitat prepara una jornada d’activitats. L’han anomenada Intempèrie i se celebrarà aquest dissabte, 23 de novembre, a la plaça de Margarida Xirgu, al Poble-sec.

Arrels convida 500 persones a dormir una nit al ras en una cita en què també hi haurà activitats per a tots els públics des de les 16 h ─tallers de contes, teatre, exposicions i espectacles de poesia i dansa─ i concerts. Hi actuarà, per exemple, Cesk Freixas, Ítaca Band o The Penguins. L’entrada és gratuïta però, per als qui vulguin quedar-se a dormir, l’entitat demana un donatiu de 22 euros.

Les aportacions dels assistents són per a la fundació i es destinaran a aconseguir nits d’allotjament per a persones sense sostre. L’objectiu de la cita és clar: “Cal que tothom estigui sensibilitzat amb aquesta realitat. Encara hi ha moltes persones que tenen el típic estigma de ‘no volen res, els ofereixen alguna cosa i no hi van, estan al carrer perquè volen…'”, explica Ferran Busquets, director de l’entitat.

Preparatius contra rellotge al taller d’Arrels

Els assistents també poden fer donatius adquirint productes que s’oferiran durant la jornada i que, en molts casos, s’han elaborat al taller d’Arrels. Aquesta setmana han treballat contra rellotge: persones que han sortir del carrer amb l’ajuda de la fundació han elaborat samarretes, xapes i elements decoratius. És al cas del Rafael, que des de ben petit ha viscut a Montjuïc amb la seva família. “M’he passat tota la vida al carrer”, relata.

El Rafael empaqueta caixes de samarretes al taller d’Arrels Fundació.