Les entitats de persones amb discapacitat de les Corts han repartit per quart any consecutiu l’obsequi inclusiu entre els comerços i equipaments del districte. Aquest any els creadors del disseny ―un arbre de Nadal― han estat els usuaris del Taller Ocupacional Ariadna, tot i que en l’elaboració i distribució han participat 10 entitats del districte. L’obsequi és una iniciativa de l’Espai d’Inclusió de les Corts.

Un obsequi per donar-se a conèixer

L’objectiu de repartir un obsequi inclusiu és estar presents en els comerços i equipaments del barri durant els dies de Nadal, per tal que els veïns coneguin que “hi ha un conjunt d’entitats de persones amb discapacitat molt diverses al districte i que treballen durant tot l’any per millorar el dia a dia dels seus usuaris”, assegura Rosa Moreno de l’associació ALCIL i coordinadora de la campanya.

1.300 arbres de Nadal

En edicions anteriors, les entitats havien repartit rens, arbres i, fins i tot, un Éssers de la Lluna. Aquest any s’han fet 1.300 exemplars que es repartiran a 800 botigues, L’Illa Diagonal, El Corte Inglés, nou hotels i diversos equipaments del barri. La iniciativa disposa, a més, amb la col·laboració econòmica de La Caixa.

L’Espai d’Inclusió

L’Espai d’Inclusió de les Corts està format per entitats de persones amb discapacitat, empreses i el districte de les Corts, i té ja sis anys de vida. Es va constituir perquè totes les parts implicades col·laboressin entre si per crear projectes en els quals les persones amb algun tipus de discapacitat fossin les protagonistes. Actualment, engloba la major part del teixit associatiu i empresarial de les Corts i, a banda de l’obsequi de Nadal, també organitzen la Lliga Hockey Plus i han impulsat diversos estudis.