Sant Jaume acampada

Un petit grup d’estudiants resisteix aquest dijous al matí a la plaça de Sant Jaume. La Guàrdia Urbana ha desallotjat a primera hora els que havien optat per passar-hi la nit, però alguns han decidit tornar-hi una estona més tard per reclamar les seves pertinences i per intentar forçar una trobada amb representants de l’Ajuntament. Volen explicacions del consistori sobre el dispositiu dels antiavalots de la policia local que els va desallotjar la matinada de dimarts, fet que ha valgut a Colau les crítiques d’alguns partits de l’oposició i entitats.

La trentena d’estudiants que havien decidit passar la nit a la plaça, tot i que sense acampar-hi, van pactar amb els Mossos que marxarien a les set del matí. La Guàrdia Urbana, però, els ha fet fora a les sis i, per això, critiquen la manca de coordinació policial.

De l’acampada als talls de trànsit a la Gran Via

Els estudiants van celebrar una assemblea a la plaça de Sant Jaume a la tarda, després de ser desallotjats de la plaça de la Universitat, on estaven acampats des de feia 20 dies en protesta per la sentència del judici del procés. En aquesta assemblea van decidir que no tornarien acampar al carrer i que, a partir d’ara, convertirien la protesta en un tall de trànsit diari a la cruïlla dels carrers de Balmes i la Gran Via, on celebraran activitats -pendents de concretar-, la primera de les quals és una assemblea per reorganitzar-se. La idea del primer tall d’aquest dijous és “consolidar-lo com ja ho està el que fan els companys de la Meridiana”.