glovo missatger

Cop a Glovo per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ha donat la raó als treballadors en la seva primera sentència sobre la relació laboral entre els repartidors, coneguts com a “riders”, i l’empresa. També ha estimat la demanda per acomiadament improcedent d’un afectat. Segons la màxima instància judicial catalana, la relació entre el demandant i Glovo “és un veritable contracte de treball” i, per tant, considera que és un assalariat, no un autònom.

En la sentència, a què ha tingut accés l’ACN, el TSJC estima que el contracte d’un repartidor té tots els “trets fonamentals” de l’Estatut dels Treballadors, com la voluntarietat, la retribució, l’alienitat i la dependència. “El treballador no posa els seus serveis a disposició del mercat, sinó que els posa a disposició de l’empresa demandada”, assegura el tribunal. També afegeix que el “rider” no treballa segons els seus criteris organitzatius, sinó que se sotmet als de Glovo.

El col·lectiu Riders x Drets ha celebrat la sentència del TSJC a través de Twitter. Considera que torna a demostrar que “l’organització i la lluita són l’únic camí“. També especifica que la decisió s’ha pres per part dels 21 magistrats i per unanimitat. Ja fa temps que, a través d’aquest col·lectiu, els repartidors de plataformes com Glovo denuncien precarietat i males condicions de treball.

Pel que fa a l’acomiadament improcedent, el TSJC ha dictat que Glovo haurà de readmentre el repartidor amb les mateixes condicions que tenia ─i pagar-li els salaris que no ha percebut des d’aleshores─ o bé indemnitzar-lo amb 2.761,51 euros.