Gent ballant en una discoteca

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat dos dies a la Generalitat perquè expliqui els motius de restringir l’horari d’obertura de bars i restaurants i de tancar l’interior de l’oci nocturn. El govern haurà de presentar els seus arguments després que la patronal FECASARM va recórrer als tribunals contra la pròrroga de les mesures anticovid, entre les quals hi ha la limitació horària de la restauració i l’oci nocturn.

Els magistrats de la Sala Contenciosa Administrativa han rebutjat forçar una reobertura urgent, com demanava el sector, sense escoltar els arguments de l’Administració. Per això, han donat 48 hores a l’executiu català per pronunciar-se. La decisió final se sabrà la setmana que ve, abans que acabi el mes d’agost.

Amb la caiguda del toc de queda, el sector de l’oci nocturn veu possible ampliar horaris i tornar a l’activitat als interiors de les discoteques. Per això van recórrer contra la decisió de la Generalitat d’allargar les restriccions encara unes setmanes més.