Aquest divendres, 27 d’agost, els casals gratuïts Baobab, organitzats per l’Ajuntament de Barcelona, posen punt final. Des del dia 2 d’agost, 868 barcelonins d’entre quatre i 12 anys hi han participat; suposen prop de 400 infants i joves menys que l’any 2020. Els casals gratuïts Baobab s’han activat als 10 barris de la ciutat que l’Ajuntament considera d’actuació prioritària: Baró de Viver, la Trinitat Vella, el Bon Pastor, el Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau, Sant Genís dels Agudells, el Carmel, la Trinitat Nova, la Marina de Port i el Raval.

Més enllà dels casals Baobab, aquest estiu el consistori també ha organitzat desenes d’activitats gratuïtes entre el juliol i l’agost. En total, més de 2.000 infants i joves han participat en el conjunt de casals i activitats municipals. L’Ajuntament hi ha invertit un total d’un milió d’euros, provinents del Pla de barris. El consistori també ha donat ajudes a unes 21.000 famílies per dur la canalla a casals d’estiu aquest 2021.

Activitats fins al setembre, a vuit biblioteques

Malgrat que el gruix principal d’activitats ja ha posat el punt final amb la fi de l’agost, vuit biblioteques municipals de Barcelona han organitzat altres activitats durant la primera quinzena de setembre. Hi podran participar fins a 720 joves per promoure la lectura des d’una vessant lúdica. Per formar-ne part cal inscriure-s’hi a través d’internet. Les biblioteques que organitzen activitats són les de Sant Pau – Santa Creu, Francesc Candel, Poble-sec – Francesc Boix, el Carmel – Juan Marsé, les Roquetes, Zona Nord, Trinitat Vella – José Barbero i Bon Pastor.