La patronal de l’oci nocturn FECASARM ha presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la pròrroga de les restriccions que la Generalitat va decretar per a la restauració i l’oci nocturn. A més, la patronal demana una ampliació dels horaris: que la restauració pugui obrir fins a la 1 h (en comptes de les 0.30 h, com fins ara) i que les discoteques puguin obrir fins a les 3.30 h. FECASARM ja va elevar la petició al govern català.

El recurs s’ha presentat coincidint amb el segon no del TSJC a l’ampliació del toc de queda nocturn demanat per la Generalitat per a una seixantena de municipis. Segons l’escrit del tribunal, el mecanisme del toc de queda no és una via per mantenir l’ordre públic. En aquest sentit, el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha explicat a betevé que “no té sentit que les restriccions sobre les activitats legals de restauració i d’oci nocturn es mantinguin mentre no hi ha toc de queda”.

A més, Boadas ha insistit que mantenir tancades les sales de ball i els locals d’oci suposa que “tothom es desplaci a l’àmbit il·legal”, com les botellades o les festes no permeses a carrers, places i platges.