Mossos i Guàrdia Urbana han desallotjat desenes de persones la tercera nit de les festes de Sants. El Parc de l’Espanya Industrial va ser la zona on es van concentrar més ciutadans, amb aglomeracions de gent que la policia va afanyar-se a dissoldre. En l’actuació, un grup de persones es van resistir a marxar i van llançar objectes contra els agents, sense causar danys.

L’actuació al Parc de l’Espanya Industrial va començar amb els serveis de neteja, i grups de persones es van acumular en diferents zones del parc, des d’on van fer els llançaments. No hi va haver cap detingut. Finalment els agents van posar fi a l’aglomeració de gent i van donar per acabat el dispositiu a les 3.50 h.

Vandalisme durant el desallotjament

Durant el dispositiu, algunes de les persones que s’havien concentrat al Parc de l’Espanya Industrial i van ser desallotjades van arrossegar contenidors a la calçada en alguns carrers de Sants per barrar el pas als vehicles policials.

Les festes de Sants van començar aquest dimarts i ja hi va haver persones que van seguir la festa de matinada sense les mesures anticovid. En aquesta ocasió la Guàrdia Urbana també va haver d’actuar amb la Unitat de Reforç d’Emergències i Proximitat (UREP) i també hi van participar el Mossos d’Esquadra. A Barcelona, el toc de queda va acabar la setmana passada però tot i això la programació de les festes s’ha mantingut fins a les 0.30 h.

Després de les aglomeracions de gent sense mascareta ni distàncies a la nit durant les festes de Gràcia, amb un total de 5.500 persones desallotjades, els veïns de Sants han treballat per organitzar una festa major familiar adaptada a les restriccions per la pandèmia de la covid.

Festa Major de Sants del 2021: com és el programa de la festa major?