Cocaïna en un contenidor

(ACN) La Guàrdia Civil ha comissat 2.471 quilos de cocaïna i 30.515 d’haixix en una operació als ports de Barcelona, Algesires i Las Palmas de Gran Canaria. Es tracta de la setena actuació de la campanya naval contra el narcotràfic internacional Orió, en coordinació amb el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

La policia també ha immobilitzat 16,5 milions d’euros en efectiu a València i s’han detingut 43 integrants de xarxes delictives vinculades al tràfic internacional de drogues. En el marc de l’operació, la Guàrdia Civil ha intervingut droga amb l’abordatge d’un vaixell mercant en aigües del Senegal.

Es tracta de la segona intervenció policial d’aquest estiu al Port de Barcelona, després que al juny es comissés una tona de cocaïna amagada en dues calderes industrials procedents de l’Uruguai. També aquest dilluns la Policia Nacional va detenir sis persones acusades d’elaborar i distribuir droga a Barcelona.

El CITCO també va donar suport a la desarticulació del mes d’abril d’una de les xarxes de marihuana més grans conegudes, amb 13 naus que funcionaven com a fàbriques industrialitzades de producció.