restriccions catalunya mesures covid

Aquest divendres, 27 d’agost, ha començat una nova pròrroga de les restriccions anti-covid-19 a tot Catalunya. Aquest dijous, el TSJC va avalar les mesures proposades per la Generalitat el 19 d’agost, entre les quals hi ha la limitació de les trobades socials a 10 persones (a excepció de si es tracta de familiars convivents) i el límit d’aforament a actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Totes aquestes mesures tenen una vigència de set dies (una setmana) i —si escau— la Generalitat les haurà de tornar a prorrogar, sempre amb el vistiplau de la justícia. A diferència de les mesures restrictives, el que no segueix enlloc de Catalunya des d’aquest mateix divendres és el toc de queda nocturn, entre la 1 i les 6 h. La Generalitat va decidir no allargar el confinament nocturn després dels dos nos del TSJC a aplicar-lo en desenes de municipis catalans.

Altres restriccions que segueixen vigents

En paral·lel, els horaris de bars i restaurants es mantindran tal com fins ara (han de tancar a les 0.30 h i tenen l’aforament limitat al 50 % dins del local), i les discoteques i locals d’oci seguiran tancats —per ara, de forma indefinida—, si no tenen un espai a l’aire lliure.

Per mirar d’aixecar el cap després de gairebé dos anys tancats, els empresaris de l’oci nocturn han reclamat una nova línia d’ajuts a la Generalitat. La patronal del sector, FECASARM, assegura que els ajuts donats fins ara no arriben a cobrir ni l’1 % de les pèrdues acumulades des del març del 2020.