Hostessa i tenista al torneig Godó 2017

El TSJC confirma la multa de 25.000 euros a l’empresa Tote Vignau per obligar a portar roba sexista les hostesses que treballaven al torneig de tenis Comte de Godó de l’any 2017. El Jutjat Social núm. 17 de Barcelona havia sentenciat contra aquesta companyia el 2 de maig del 2019 i havia donat la raó a les denúncies d’Inspecció de Treball i de la UGT per una infracció molt greu d’assetjament discriminatori.

La nova sentència del TSJC desestima així el recurs que havia presentat l’empresa Tote Vignau, ocupadora de les hostesses que van treballar al torneig, i que ara pot tornar a presentar un nou recurs al Tribunal Suprem.

Una de les hostesses afectades, Raquel Muñoz, va explicar el seu cas al programa ‘bàsics’, de betevé. Muñoz va explicar que les hostesses de pista van haver de suportar la pluja i temperatures d’entre 8 i 11 ºC vestides amb una minifaldilla i una samarreta de màniga curta. Després de queixar-se diverses vegades, les hostesses van aconseguir que els donessin unes mitges, mentre l’empresa les amenaçava, va explicar la treballadora, d’acomiadar-les.

A continuació, l’entrevista completa a Raquel Muñoz al programa ‘bàsics’ del 2 de maig del 2017.