Desallotjament del Bloc Llavors

Aquest dimarts, a primera hora del matí, un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra s’ha presentat al Bloc Llavors, al Poble-sec, per dur a terme el desnonament de les sis famílies que hi vivien des de fa dos anys i mig. Una cinquantena de persones hi han passat la nit per mirar d’impedir-ho i desenes de manifestants s’han concentrat també a les portes de l’edifici per protestar contra el desallotjament del bloc. Ens ho ha explicat des del lloc dels fets el nostre company Biel Cadilla.


Agressions contra els migrants a Grècia

Grècia ha blindat les fronteres per terra i mar i ha suspès temporalment el dret d’asil. Les imatges de guardacostes grecs disparant a l’aigua per intimidar migrants que intenten arribar a la costa en una llanxa mostren la contundència del govern grec contra els qui volen arribar a Europa des de Turquia. En parlem amb Rubén Wagensberg, diputat d’ERC i un dels impulsors de la campanya Volem Acollir.


8-M: lideratge femení

Segons l’estudi ‘Evolució de la bretxa salarial de gènere a Catalunya’, només el 3 % de les dones estan ocupades en el grup de directors i gerents, enfront del 5,9 % dels homes. Les dones van cobrar un 23 % menys que els homes durant el 2017, una bretxa salarial un 0,4 % menor que l’any anterior. Tot i que la diferència global va disminuir, la discriminació per sou va continuar creixent entre els salaris més baixos un 0,5 %, fins a arribar a un 34,4 %. Ho analitzem amb:

  • Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona
  • Isona Passola, directora de l’Acadèmia del Cinema Català
  • Magda Puyo, directora de l’Institut del Teatre
  • Gemma Recoder, directora general de Sun Music

Xarxes

El més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera.


Esports

El Carles Alcoyent ens explica la història de Miquel Pucurull, un dels participants a la Marató de Barcelona.


Agenda

Sant Medir i l’espectacle ‘A Chorus Line’, entre les propostes de la Bea Rodríguez per als pròxims dies.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: