Nova revelació aquest dimarts en el judici de la Guàrdia Urbana. Un equip de perits —agents dels Mossos d’Esquadra que van analitzar els telèfons mòbils dels dos acusats— han reproduït davant el tribunal del jurat un missatge de veu que l’acusada va deixar al contestador de l’acusat el 19 d’abril del 2017 i que, segons el fiscal, demostra la premeditació 11 dies abans del crim d’un agent del cos que va aparèixer calcinat prop del pantà de Foix el maig del mateix any.

El missatge revela, segons sosté la fiscalia, que els dos acusats estaven planificant un cap de setmana en família a Port Aventura després de matar la víctima. El text del missatge és el següent:

“Hola, ‘tonto del bote’. Tens el mòbil apagat. Bé, res, he anat a comprar al Caprabo i ha sortit un descompte per a Port Aventura. Estava pensant que si fèiem això, doncs el cap de setmana següent podem anar a Port Aventura a dormir allà amb les petites [les dues filles de l’acusada]. Què et sembla la idea?”

Cap de setmana a Port Aventura

Durant la sessió, el fiscal ha posat èmfasi en l’expressió “Estava pensant que si fèiem això”, ja que, segons ell, “això” vol dir matar la víctima. Ho demostren dos fets, segons la fiscalia: d’una banda, que l’acusada planificava un cap de setmana amb el seu amant, com si ja no hi hagués de ser la seva parella, i de l’altra, que en aquesta expressió anterior parla en plural com si el pla fos compartit.

La compra del telèfon de prepagament

Segons el fiscal, la suposada premeditació també queda demostrada amb el fet que l’endemà d’aquest missatge de veu, el 20 d’abril del 2017, l’acusat va comprar-se un telèfon de prepagament que no va activar fins al dia del crim. Els perits han remarcat que, malgrat que el dispositiu no estava en funcionament, el mateix dia els dos acusats van estar a casa d’ella junts i l’acusada va fer una trucada perduda a aquest telèfon per guardar-se’l com a contacte.

En la sessió d’aquest dimarts, els perits també han demostrat, seguint el rastre dels seus telèfons mòbils, que els dos investigats també van estar junts al domicili d’ella els dies 21 i 25 d’abril, dates en què el fiscal situa el suposat disseny del crim.