Joan Josep Omella nou president Conferència Episcopal

(ACN) El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ha estat escollit aquest dimarts nou president de la Conferència Episcopal Espanyola. S’ha decidit en l’assemblea plenària d’aquest organisme, que aplega els 87 bisbes electors de l’estat. La renovació de càrrecs es fa conforme als estatuts i l’estructura nous, avalats pel Vaticà. El model nou redueix el nombre de comissions de 14 a 10, i els càrrecs passen de tres anys a quatre. Omella serà president fins al 2024, i substitueix en el càrrec l’arquebisbe de Valladolid, el cardenal Ricardo Blázquez, que ocupava el càrrec des del 2014. És la primera vegada que un arquebisbe de Catalunya es posa al capdavant de l’Església espanyola.

Omella ha estat membre de la Comissió Episcopal de Pastoral Social des del 1996, sent-ne president entre el 2002 i el 2008 i també entre el 2014 i el 2017. També ha format part de les comissions de Pastoral i Apostolat Seglar, i ha estat consiliari nacional de Mans Unides entre el 1999 i el 2015.

El nou president de la Conferència Episcopal Espanyola va ser nomenat arquebisbe de Barcelona el 2015. Dos anys més tard, el papa el va fer cardenal.