El Ministeri de Sanitat recomana jugar a porta tancada alguns partits de competicions internacionals durant aquest mes de març. Es tracta d’una mesura preventiva que afecta els equips procedents de les zones de risc per coronavirus i que puguin implicar el desplaçament “de grups nombrosos d’aficionats”. Així, la restricció afecta els equips ubicats a les regions del nord d’Itàlia —el Vèneto, la Llombardia, el Piemont i l’Emília-Romanya— i també els d’altres països com la Xina, el Japó, Corea del Sud, Singapur i l’Iran.

Segons ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquesta recomanació només afecta “aquelles proves puntuables i que computin en alguna competició”, perquè per a les que no computin en cap competició ha estat més taxatiu: “Que se suspenguin“, ha dit. Ara per ara, ja hi ha hagut una suspensió de competició esportiva, la del GT Sport d’automobilisme.

Illa ha recomanat jugar a porta tancada els partits de futbol València-Atalanta (10 de març), de la Lliga de Campions, i Getafe – Inter de Milà (19 de març), de la Lliga Europa, així com els partits europeus de bàsquet València – Olímpia de Milà (5 de març) i el femení Uni Girona – Venezia (19 de març).

La setmana passada la plantilla del Barça es va sotmetre a proves preventives per covid-19 abans de jugar el partit de Champions contra el Nàpols.

La Marató de Barcelona, en peu

Un dels dubtes d’aquest dimarts és saber quina afectació podrien tenir aquestes recomanacions en la celebració de la Marató de Barcelona. Segons ha pogut saber betevé, els organitzadors de la prova continuen endavant amb l’esdeveniment, segons el calendari previst. De fet, la cursa s’ha de disputar el 15 de març.

Més enllà de l’esport

El titular de Sanitat ha suggerit, també, “ajornar o suspendre seminaris o jornades que impliquin professionals sanitaris”. Recordem que quelcom similar ja va passar setmanes enrere, quan els organitzadors del MWC van decidir suspendre l’esdeveniment. Amb tot, Salvador Illa ha fet una crida a la calma a l’hora d’afirmar que “no hi ha cap transmissió sostinguda [de contagis] al país”, en relació amb les zones de Madrid, Andalusia i el País Basc on s’han detectat contagis sense poder-ne precisar quin és l’origen.