Un turista estatunidenc de 38 anys que va arribar a la ciutat el 28 de febrer és el desè cas de coronavirus que es confirma a Barcelona. L’home, que està en estat lleu, havia viatjat a Milà, on es creu que va contreure la malaltia. Ho ha confirmat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, en una nova compareixença per actualitzar les dades de seguiment de la incidència del covid-19 a Barcelona. Ara s’estan estudiant els contactes que ha tingut el turista durant els dies que ha estat a la ciutat.

Primers contagis tractats a domicili

Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, dels 18 casos que hi ha ara a Catalunya n’hi ha dos que s’estan tractant des de casa, on estan confinats i amb el màxim aïllament. Salut insisteix que si algú té símptomes compatibles amb el coronavirus no vagi a cap centre sanitari, sinó que truqui primer al 061 perquè les preses de mostres es fan totes a domicili. D’aquesta manera, en cas de donar positiu, es pot seguir el tractament sense sortir del domicili.

Joan Guix ha volgut destacar que a Catalunya la situació d’afectació del coronavirus és molt millor que a altres zones d’Espanya. Sobretot perquè en el cas català es coneix com s’han produït totes les infeccions.