Barra d'un local d'oci nocturn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit ratificar l’ús del passaport de la covid per a la reobertura de l’oci nocturn anunciada pel govern la matinada de dijous a divendres. El tribunal considera que la mesura és adient atesa la situació actual.

Aquest mateix dijous al matí la Fiscalia Superior de Catalunya ja havia donat suport a la proposta. El ministeri públic entén que no suposa una “limitació de drets fonamentals” perquè es dirigeix exclusivament als qui volen accedir a aquests locals. Així, de fet, ho havia traslladat en un informe als magistrats que han acabat prenent la decisió.

Mesura “idònia” contra la propagació del virus

Segons l’escrit del TSJC, l’ús del passaport covid per accedir a l’oci nocturn s’adapta a l’objectiu perseguit. També es considera que no n’hi ha cap altra mesura més moderada per aconseguir el propòsit, i finalment s’apunta que té més beneficis per a l’interès general que no pas prejudicis.

Per tot plegat, el text qualifica l’ús del certificat de vacunació com a una mesura “idònia” contra la propagació del virus en un entorn en què “la seva configuració arquitectònica, associació a la interacció social i dificultat de mantenir la distància social amb mascareta, poden generar un major risc de contagi“. Afegeix, a més, que les mesures proposades ofereixen la possibilitat de reobrir molts establiments després de molts mesos de tancament.

El govern va anunciar aquest dimarts la tornada a l’activitat del sector a partir del 8 d’octubre amb un aforament del 70 % i l’ús del certificat de la covid per accedir als locals. Per aquest motiu, han hagut demanar permís al TSJC.

Amb l’aval del la justícia, la reobertura de bars musicals i discoteques es podrà fer tal com tenia previst el govern de la Generalitat la matinada de dijous a divendres.