Barra d'un local d'oci nocturn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit ratificar l’ús del passaport de la covid per a la reobertura de l’oci nocturn anunciada pel govern la matinada de dijous a divendres. El tribunal considera que la mesura és adient atesa la situació actual.

Aquest mateix dijous al matí la Fiscalia Superior de Catalunya ja havia donat suport a la proposta. El ministeri públic entén que no suposa una “limitació de drets fonamentals” perquè es dirigeix exclusivament als qui volen accedir a aquests locals. Així, de fet, ho havia traslladat en un informe als magistrats que han acabat prenent la decisió.

Catalunya reobre tot l’oci nocturn amb passaport covid aquest dijous a la nit

Mesura “idònia” contra la propagació del virus

Segons l’escrit del TSJC, l’ús del passaport covid per accedir a l’oci nocturn s’adapta a l’objectiu perseguit. També es considera que no n’hi ha cap altra mesura més moderada per aconseguir el propòsit, i finalment s’apunta que té més beneficis per a l’interès general que no pas prejudicis.

Per tot plegat, el text qualifica l’ús del certificat de vacunació com a una mesura “idònia” contra la propagació del virus en un entorn en què “la seva configuració arquitectònica, associació a la interacció social i dificultat de mantenir la distància social amb mascareta, poden generar un major risc de contagi“. Afegeix, a més, que les mesures proposades ofereixen la possibilitat de reobrir molts establiments després de molts mesos de tancament.

Covid a Catalunya, en directe

El govern va anunciar aquest dimarts la tornada a l’activitat del sector a partir del 8 d’octubre amb un aforament del 70 % i l’ús del certificat de la covid per accedir als locals. Per aquest motiu, han hagut demanar permís al TSJC.

Amb l’aval del la justícia, la reobertura de bars musicals i discoteques es podrà fer tal com tenia previst el govern de la Generalitat la matinada de dijous a divendres.