concentració suport Albert Garcia

Una cinquantena de periodistes i fotoperiodistes s’han concentrat aquest dijous al matí davant de la seu de la Delegació del Govern a Barcelona per reclamar l’absolució d’Albert Garcia. Els participants han volgut donar suport a aquest fotoperiodista d”El País’ que el 14 d’octubre s’enfronta a un judici després de ser detingut el 18 d’octubre del 2019 mentre cobria una manifestació contra la sentència del procés. La fiscalia li demana 18 mesos de presó per dos presumptes delictes d’atemptat contra l’autoritat i un delicte lleu de lesions.

Durant la protesta, convocada pel Col·legi de Periodistes, s’ha difós un manifest, juntament amb altres altres associacions del sector, de suport a Garcia, que qualifica les acusacions en contra seva de “muntatge policial basat en un relat farcit de falsedats per justificar una detenció injusta, desproporcionada i repressiva”.

El mateix dia que comença el judici d’Albert Garcia, el 14 d’octubre, hi ha convocada una manifestació de suport a les 9 h davant de la Ciutat de la Justícia.