El Bunkertype es troba en un soterrani del Putxet. Tan aviat el seu amfitrió, Jesús Morentin, ens n’obre la porta, ens adonem que és un lloc especial. Baixem unes escales fosques i arribem a una sala amb calaixeres plenes de papers, tintes i lletres de plom i de fusta. És una antiga impremta, però només té 12 anys. Morentin, tipògraf i dissenyador, la va crear per poder dedicar el seu temps lliure a la seva gran passió: la impressió tipogràfica.

Un viatge al passat

Visitar aquest espai serà una de les activitats culturals que es podran fer durant el primer cicle Crea Putxet, que organitza el Casal de Barri Espai Putxet. Per Morentin serà una oportunitat per treure les peces del calaix i mostrar-les als veïns, juntament amb la seva obra.

Un especimen creat amb la tècnica de la impressió tipogràfica

Els visitants podran transportar-se al passat embolcallats per l’olor de la tinta i el dissolvent, i descobrir aquesta tècnica d’impressió antiga, muntant un motllo i imprimint-lo. “El que trobo interessant és mostrar que amb aquest material antic encara es poden fer coses actuals, i es pot usar de manera diferent de com s’usava abans. I a qualsevol que li agradi, jo encantat”, explica Morentin.

Un nou cicle cultural al Putxet

El cicle Crea Putxet vol potenciar l’art al barri, donar a conèixer els seus artistes, tant de l’àmbit professional com més amateur, i fer que creïn xarxa entre si. És una iniciativa que s’ha cuinat a foc lent durant els últims tres anys i que ara veu la llum. “És un barri amb molt talent i és ple de pintors i pintores, i tots anaven passant per aquí amb els seus treballs i va anar sortint la idea de connectar-los entre ells”, explica Oriol Pedregosa, coordinador del cicle Crea Putxet.

El cicle Crea Putxet vol potenciar l’art al barri i crear sinergies entre els artistes locals

El cicle disposa d’una exposició d’una dotzena d’artistes que es pot veure al Casal de Barri Espai Putxet fins a finals d’octubre i un conjunt d’activitats culturals obertes a tot el veïnat i organitzades pels mateixos artistes, que s’allargaran fins a mitjans de novembre.