marta martorell

La periodista Marta Martorell, especialista de la informació de tribunals, seguretat i successos durant més de quatre anys a betevé, ha rebut la Medalla d’Honor al Mèrit de la Guàrdia Urbana per la seva tasca periodística. La decisió del jurat destaca la professionalitat, serenor i proximitat de la periodista en les seves connexions en directe, notícies i reportatges a betevé, el mitjà de comunicació públic de Barcelona. Un guardó que Martorell ha rebut “amb il·lusió i, sobretot, responsabilitat“.

Martorell ha rebut el premi en la diada de la Guàrdia Urbana de Barcelona en què s’han lliurat les medalles d’antiguitat, les medalles al mèrit i les plaques de reconeixement de la policia local. A l’acte, presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, també hi han assistit el tinent de l’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana.

La trajectòria de Martorell a betevé

Marta Martorell ha estat la referent dels temes de seguretat, successos i tribunals durant més de quatre anys als serveis informatius de betevé, des del setembre del 2016 fins al desembre del 2020.

Una època en què Martorell ha informat a peu de carrer de fets com els atemptats del 17 d’agost a la Rambla, els aldarulls per les sentències del procés o les conseqüències de la pandèmia, entre molts d’altres. El premi reconeix la professionalitat de la periodista, el rigor a l’hora de contrastar les informacions i la capacitat d’informar sense sensacionalisme de temes sensibles.

Martorell ha recordat que betevé, com a mitjà de comunicació local, ha estat informant d’episodis greus que han passat a la ciutat. Una cobertura que, afirma, va capitanejar la secció de successos, però que “va ser possible gràcies a la dedicació, la professionalitat i l’esforç de tota la redacció d’informatius“.

Precisament, betevé va rebre el Premi Ciutat de Barcelona i el premi Zoom al millor informatiu per la cobertura de les protestes postsentència.