infermera del SEM 061

(ACN/redacció) CGT, UGT i USOC han convocat una vaga indefinida al 061 a partir del 19 d’octubre per reclamar la internalització del servei, que ara depèn de Ferrovial, segons confirmat els sindicats UGT, CGT i USOC en un comunicat conjunt. La plantilla, formada aproximadament per 700 persones, demana que sigui directament el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i no una empresa externa com Ferrovial qui els contracti. Expliquen els sindicats que els treballadors -que ara s’inclouen en el conveni del telemàrqueting- tindrien millors condicions laborals i més conciliació familiar.

Denuncien “alta temporalitat” amb contractes mensuals

Un altre dels elements que ha motivat l’aturada és l’alta temporalitat, que afecta aproximadament uns 400 treballadors en plantilla. Els representants sindicals afirmen que els contractes laborals en aquest grup “són renovables mensualment”. CGT assegura que l’empresa evita la contractació indefinida i estable amb un personal “format i qualificat”. També explica que la plantilla ha vist rebaixat el seu salari en els últims mesos amb el “sobreesforç” que han fet per la pand`èmia. Durant la crisi de la covid-19 el servei es va saturar per les trucades que va rebre.

A l’estiu, els treballadors d’emergències del 112 de la Generalitat també van fer una vaga per reclamar la internalització del servei que també depèn de Ferrovial.