Des d’aquest dimecres està plenament operatiu Plural, Centre de Masculinitats de l’Ajuntament de Barcelona a tocar de l’Estació de França. Es tracta d’un espai municipal que vol fomentar, a través de la formació i la sensibilització, una perspectiva plural, diversa i positiva del que significa “ser un home”.

Laura Pérez, regidora de Feminismes, assegura que cal revisar la manera “tradicional i hegemònica de ser home, que implica ser fort, valent i que no és vulnerable“. I l’objectiu d’aquesta revisió és, assegura Pérez, aconseguir una societat més lliure i amb relacions igualitàries“.

La regidora de Feminismes explica que es tracta d’una “eina preventiva oberta a tothom” i que es vol fer “especial èmfasi en la comunitat educativa i en l’àmbit cultural“. Pérez afirma que des de fa mesos el centre organitza xerrades que demanen les escoles en matèria de relacions sexoafectives més respectuoses. Tot plegat, per aportar referents positius als infants i joves que estant construint la seva personalitat.

A banda del sector educactiu, també vol incidir en el cultural. En aquest sentit, l’Ajutnament vol treballar amb diferents equipaments que sensibilitzin en aquesta matèria i “que faci repensar actituds masclistes que puguem tenir”.

“El punitivisme davant les agressions LGTBI no funciona, cal apostar per l’educació”

Les jornades Masculí Plural de dimecres i dijous al Convent de Sant Agustí i una campanya publicitària municipal han servit per inaugurar l’equipament i per “deixar clar el missatge per a qui tingui dubtes de la política d’aquest Ajuntament”, ha aclarit Laura Pérez.

Roy Galán, escriptor i activista LGTBI, assegura que “ja s’ha demostrat que el punitivisme davant d’agressions masclistes i cap al col·lectiu LGTBI no funcionen“. Per això, apunta Galán, cal apostar per la prevenció i, per tant, l’educació.

Trasllat del SAH al centre de l’estació de França

El Plural acull també el SAH, el Servei a Homes, que es va traslladar l’octubre del 2020 del carrer de Garcilaso a l‘Estació de França. Aquest servei se centra a treballar amb homes agressors amb l’objectiu de protegir les dones que els envolten.

El pressupost municipal destinat a Plural, Centre de Masculinitats, és d‘1.400.000 euros.