TMB ha informat que en el marc de les revisions que està duent a terme a la seva plantilla des del novembre passat, s’han detectat 12 treballadors amb afectacions de salut per culpa de l’amiant. Segons l’empresa, són 12 casos de manifestacions pleurals, és a dir, de la membrana que cobreix els pulmons.

D’aquests 12 casos, nou són engruiximents pleurals, dues són plaques pleurals no calcificades i una darrera és una placa pleural calcificada. Cap d’aquestes afectacions, assegura TMB, no implica cap patologia greu ni simptomatologia clínica. Segons ha assgurat el director de seguretat i salut de TMB, Miquel Mira, tots els treballadors amb afectacions són mecànics. Mira ha explicat que aquests treballadors han entrat més en contacte amb l’amiant que d’altres. Han manipulat, ha posat com exemple, la pintura bituminosa que conté aquest material i que recobreix alguns dels vagons dels metros més antics de les línies 1 i 3.

En un primer moment s’havia informat també que hi havia la sospita d’un cas d’asbestosi pulmonar (una malaltia causada per l’amiant que provoca dificultats de respiració) però s’ha descartat després de la visita al Servei de Pneumologia de l’Hospital Vall d’Hebron.

Segons TMB, cal esperar que encara sorgeixin més treballadors amb problemes de salut a causa d’haver inhalat fibres d’amiant. Això és perquè les revisions encara no han acabat. De moment, se n’han fet unes 600 de les més de 800 que estan previstes.

S’estan fent TAC d’alta resolució als treballadors del metro, una tècnica que permet diagnosticar lesions toràciques de forma precoç.