Casa de Cádiz ocupada per sensesostre

L’Ajuntament de Cadis no desallotjarà els sensesostre que ocupen la Casa de Cadis de Barcelona i que han convertit l’espai en un alberg per a persones sense llar. En una nota de premsa, el consistori gadità ha assegurat “de forma rotunda que no s’ha executat ni s’ha donat ordre de desallotjament” del local. D’aquesta manera, ha sortit al pas de les especulacions sobre una possible denúncia contra els ocupants.

L’ajuntament andalús cita la regidora d’Afers Socials, Ana Fernández, que afirma que “ni es té, ni s’ha tingut en cap moment, la més mínima intenció de desallotjar les persones sense llar de Barcelona”. Per contra, assegura que estan buscant una solució, que podria ser un conveni de cessió temporal sense ànim de lucre.

La Casa de Cadis, en venda

L’ajuntament gadità ha aprofitat el comunicat per donar alguns detalls sobre la situació de la Casa de Cadis de Barcelona. Segons ha explicat, l’immoble està en venda. Es tracta, explica, d’una propietat compartida amb una entitat financera i que fa més d’una dècada que està abandonada. El consistori de Cadis assegura que no poden permetre’s no ingressar els diners corresponents a la transacció i critica, a més, que el govern anterior de la ciutat, del PP, no va mostrar “el més mínim interès” a trobar una solució al cas.

En el mateix comunicat, l’ajuntament andalús qüestiona la intenció amb què s’ha difós la informació sobre el possible desallotjament. Explica que els va arribar un requeriment dels Mossos d’Esquadra, després que els veïns en denunciessin l’ocupació, i que tenien l’obligació d’atendre’l. Segons afirma, no fer-ne cas podria suposar un presumpte delicte de prevaricació.