La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) denunciarà el Banc Sabadell a la Fiscalia de Menors per haver deixat tancats tres menors en un pis de Ciutat Meridiana. Les entitats veïnals creuen que amb aquest fet es podria haver posat en risc la vida dels tres infants.

Segons ha explicat la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, “volen que s’investiguin les males pràctiques del banc i potser també dels operaris que van actuar” perquè, segons la família, no van comprovar si hi havia algú dins de l’immoble abans de segellar una porta antiocupació.

La CUP dona suport a la denúncia

La CUP Capgirem Barcelona ha donat suport a la denúncia que presentarà la FAVB, conjuntament amb l’Associació de Veïns Ciutat Meridiana. A més, la regidora cupaire Maria Rovira ha denunciat que “el dret a l’habitatge no està garantit” a Barcelona perquè el model de ciutat “afavoreix el turisme i l’especulació immobiliària”.

Per això, Rovira ha reclamat “polítiques públiques d’habitatge valentes que reverteixin la situació”. En aquest sentit, les entitats veïnals de Nou Barris recorden que el districte continua sent un dels més afectats pels desnonaments i el president de l’Associació de Veïns Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, ha dit que fan falta fins a 400 pisos assequibles al barri per a famílies vulnerables. L’Ajuntament ha fet de mediador perquè la família pugui quedar-se al pis a canvi de pagar un lloguer assequible.